Julkalender by Erik Grödahl – lucka 15

Bergeronneau-Marion Grande Réserve Premier Cru (varunr 76754, pris 249,-) är en Champagne som har vunnit mycket uppskattning på de mässor vi har haft i Piteå under hösten, så mycket faktiskt att den numera finns på hyllan i Piteå, Ni andra får söka Er till beställningssortimentet. Jag hade bara provat den på språng tidigare, men köpte en flaska i går och provade i lugn och ro.
Basåret är 2015 med reservvin från 2014. Dosagen är 9 g/liter. Det är minst 30 månaders flasklagring vid framställningen av denna Champagne.
Det är en cuveé på 60 % Pinot Noir, 30 % Pinot Noir och 10 % Chardonnay.
Doften har fina mognadstoner med inslag av bokna äpplen och rostat bröd. Smaken är frisk och fräsch, Det här är väldigt mycket bubbel för pengarna, så köp på dig en kartong redan idag för den 1/12 höjs priset till 299,-

Vi körde en råbiffsbuffé hemma i går med olika tillbehör, rå äggula & kapris, dressing på Creme Fraiche, stark senap och toppning med torkad sandsopp och hyvlad parmesan samt srirachamajonnäs, allt fungerade klockrent till denna Champagne. Serveringstemperatur 10-12 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.