Julkalender By Grödahl – Lucka 49

Om starkviner skulle vara en vanlig svensk skulle de känna sig ”kränkta”. Att prestera så bra och vara så osynliga i världens mest jämställda land är en bedrift i sig. 

Ett land som i skymundan av Portugal och Spanien framställer fantastiska fortifierade viner som prismässigt kostar lika mycket som en Falcon Export på O’Learys på Arlanda inrikes är Sydafrika. Landet är en guldgruva vad det gäller starkviner, ett fåtal hittar hit och de hamnar mestadels i beställningssortimentet.

Ett av dessa viner är KWV Red Muscadel (varunr 8308, pris 99,-), det har varit en följeslagare på mina vin & pralinprovningar de senaste 12 åren och den har alltid varit mycket omtyckt bland deltagarna på provningarna. Den är helt fantastisk tillsammans med chokladmousse och chokladtryffel. Jag är förvånad över att svenskarna inte har upptäckt detta vin, fast varför skulle jag vara förvånad? I ett land där folk köper köper Ernst, G W, Laila, Tina och bag-in-box i en omfattning som om det vore en Champions League final i fotboll mellan AIK och Djurgården förstår jag att dessa viner har en tuff utmaning, synd tycker jag för det här är balsam för själ och hjärta till ett löjligt lågt pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *