Råbiff by Sofia

Råbiff är en favorit hemma hos oss och hur vi serverar den varierar över tid. Den senaste favoriten är med bland annat kapris och oliver, proportionerna är lite mellan tummen och pekfingret. Ibland äter vi den som förrätt på smörstekt bröd eller på salladsbädd. Andra gånger blir det som huvudrätt med hemgjorda pommes frites. Det är sak samma med dryckesvalen, någon gång Champagne andra gånger en Crémant de Bourgogne eller en sval Beaujolais. Två av dryckestipsen är i beställningssortimentet, så ha framförhållning.

Ingredienser 2 personer – förrätt
150 gram mald ryggbiff eller nötinnanlår
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk kapris
5-7 hackade gröna oliver
Salt och nymalen svartpeppar
Smörstekt bröd
30-50 gram hyvlad parmesan
Färska örter, ”Du tager vad du haver”, exempelvis basilika, timjan, rosmarin, oregano
Olivolja

Det är ju föredömligt enkelt, bland det malda köttet med den finhackade vitlöken, kapris och oliverna. Smak av med salt och peppar. Lägg på smörstekt bröd och toppa med hyvlad parmesan och örtkryddor, ringla över olivolja.

Dryckestips: Vill du ha Champagne? Se till att ha en flaska Pointillart Descendance Brut (varunr 70318, pris 299,-) hemma, den finns på hyllan på Systembolaget i Piteå och Luleå, till övriga butiker beställer du, serveringstemperatur runt 10 grader. Vill du ha Crémant? Då plockar du en flaska Clotilde Davenne Crémant de Bourgogne Brut Extra (varunr 7725, pris 150,-) från hyllan, serveringstemperatur som ovan.
Vill du ha något svalt rött? Då rekommenderar jag Domaine Didier Desvignes Morgon Les Charmes 2018 (varunr 79184, pris 169,-). Finns i beställningssortimentet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.