För oss som älskar Garnacha – tre spännande släpp i små partier 21/9

Älskar du Garnacha? Lite beroende på vart du bor så gäller det att hänga på låset eller tangentbordet i morgon klockan 10.00. Det är åter dags för små partier och det släpps tre mycket spännande viner av Garnacha från Spanien.

Från Vinos de Madrid som ligger kring den spanska huvudstaden kommer vinet La Bruja de Rozas 2016 (varunr 95705, pris 199,-). Producenten Comando G startades 2008 av de två vännerna Daniel Landi och Fernando Garcia som vid den tiden jobbade på vingårdar runt bergen Sierra de Gredos. De började köpa upp och arrendera vingårdar i området. Det här är ett vin som har fått macerera med skalen under lång tid och speglar druva och ursprung på ett utmärkt sätt.

Från Campo de Borja i Aragonien, ett vinområde som ligger sydost om Rioja och Navarra kommer kultproducenten Alto Moncaya, som är känt för att producera några av Spaniens bästa GarnachavinerFrån Alto Moncaya har två viner hittat till Sverige denna månad och det här är något du inte får missa.

Veraton 2015 (varunr 90222, pris 269,-) som kommer från 50-70 åriga stockar vilket innebär lägre skördeuttag och hög koncentration.

Alto Moncayo 2015 (varunr 90224, pris 359,-) kommer från 70 till 100 åriga stockar. Eftersom Garnacha är en druva som har lätt att samla på sig socker, så blir det alkoholstarka viner. Veraton har 15,5 och Alto Moncayo 16,0, men alkoholen är snyggt integrerad i vinerna och den märks först när du ställer dig upp, så drick med andakt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *