Julkalender by Erik Grödahl – lucka 18

Något av det svåraste som finns i dryckesvärlden är att framställa bra alkoholfria röda matviner, det är mer eller mindre ett “mission impossible”. Eftersom socker är den smakbärare som behövs blir de alldeles för söta att servera till mat. Här är olika typer av bärdrycker ett mycket bättre alternativt. Till desserter däremot öppnar sig helt andra möjligheter. Producenten Alain Milliat är en av världens främsta producenter när det gäller alkoholfria drycker, något han började med året när Frankrike senast arrangerade fotbolls VM, alltså 1998. På Systembolaget hittar vi två av hans alkoholfria druvjuicer och dagens rekommendation är Jus Raisin Rouge Merlot (varunr 1924, pris 39,-). Det är som namnet antyder mycket russin i det här vinet både vad det gäller doft och smak, det är riktigt sött, men fungerar utmärkt som ett alkoholfritt dessertvin.

Jag har provat servera det till Andalusisk chokladkaka (recept Julkalender by Erik Grödahl – lucka 14) och det blev en utmärkt kombination, som fungerar både för vuxna och barn, det är mer hälsosamt att servera barn druvjucie med naturligt socker istället för läsk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *