Julkalender by Erik Grödahl – lucka 26

Allt som oftast blir det en dags fördröjning med luckorna i samband med helgerna av den anledningen att jag gillar att jobba i realtid och vill säkerställa att det jag rekommenderar finns tillgängligt.

Efter en långpromenad i kylan eldar jag i öppna spisen och det naturliga hade varit att dricka något varmt, men jag är ju inte som alla andra, så jag hällde upp en alkoholfri Winter Spritz (Nr 1961, pris 21,80) från Stockholms Bränneri tillsammans med is och några skivor lime. Den är framställd av vatten, juice av svarta vinbär och körsbär och smaksatt med julkryddor, malört, enbär och ingefära. Trots 126 gram socker per liter är upplever jag den inte söt tack vara malörten som tillför beska. Jag upplever den frisk och fräsch, den är riktigt god. En perfekt alkoholfri välkomstdrink som jag avnjöt med rostade bondbönor, en utmärkt kombo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *