Julkalender by Erik Grödahl – lucka 4

Lördag och i kväll laddar jag för Champagneprovning på Pensionatet i Piteå, en provning som skall kryddas med två Champagner som är nyheter även för mig, spännande. Jag har en känsla av att de dyker upp i julkalendern framöver.

Förra lördagen var det också Champagneprovning i samband med Vinmässan i Piteå, Bo-Lennart Andersson från Gävle var den som guidade oss genom godbitarna. Min favorit blev Leclerc Briant Divine Brut 2004 (varunr 77537, pris 399,-). Det är en cuvée på 50 % Chardonnay och 50 % Pinot Noir, dosagen är 6 gram/liter. Välutvecklad doft med toner av rostat bröd, brioche och skogssvamp. Den första munskänslan är frisk och övergår sedan i krämighet, toner av mineral och mogna röda skogsbär tillsammans med skogssvamp och rostat bröd, lång och mjuk eftersmak. Den perfekta starten på kvällen tillsammans med lite småplock med sälta och syra.

Servera 10-12 grader i Authentis Champagneglas från Spiegelau, oj har du inga? Du kan beställa ett fyra-pack för 279,- från ByErikGrödahl (erik@grodahl.se)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.