Julkalender by Erik Grödahl – lucka 40

I min jakt på fullgoda alkoholfria alternativ har jag hittat mycket gott, men saknat exempelvis stout och porter. På något sätt måste jag ha blivit bönhörd för i torsdags observerade jag Big Drop Milk Stout (varunr 11966, pris 19,90) på den alkoholfria hyllan. Min första tanke var att den hade hamnat fel, för etiketten symboliserade hipster och hantverksöl, men det visade sig att den hade hamnat rätt och att jag hade rätt.

För det är så att idén till bryggeriet Big Drop formades av att en man med namnet Rob Flink saknade bra alkoholfri hantversmässigt framställd öl och det är precis vad de har skapat.

Big Drop Milk Stout har en stor doft med toner av vörtbröd, mörk choklad, soja och nyrostade kaffeböner. Smaken är mjuk, krämig och välbalanserad med en lång eftersmak med toner av mörk choklad och salt lakrits.

Jag blev lycklig över denna öl, som har gett alkoholfri öl en helt ny dimension. Jag provade fredag morgon, runt 14 grader till en överbliven chokladtryffel, en helt fantastisk kombination och bonusen var att jag kunde svälja och sen köra bil.

Jag vill rikta ett stort tack till Rob Flink och hans kompanjoner Johnny Clayton och James Kindred som har skapat detta mästerverk, jag ser fram emot mera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *