Julkalender by Erik Grödahl – lucka 45

En tuff arbetsbelastning med sju olika dryckesrelaterade aktiviteter detta veckaslut har medfört att jag har hamnat lite på efterkälken med mina lucköppningar i “Julkalender by Erik Grödahl”. Men nu får jag tid att jobba mig i kapp, för idag skall jag byta höftled och något måste jag fylla min återhämtningstid med, så hålla Era tummar för mig idag.

I helgen skapades en ny magisk kombination Merito Cream (varunr 8380, pris 79,-) och rumstempererad Manchegoost. Det blev häftig känsla i munnen, närmast karamelliserad.

Cream sherry får ju de flesta att tänka på blåhåriga tanter och blå flaskor, men för mig är sherry kanske det mest prisvärda och användbara vinet som finns. Det kommer ett antal sherryrekommendationer de närmaste dagarna.

Åter till Merito Cream, som är en blandning av PX och Oloroso (läs mer om vad Oloroso är på torsdag). Det är en söt doft med toner av bränt socker, nötter och torkade stenfrukter. Smaken är mycket söt  varför jag väljer att avstå söta chokladdesserter till detta vin. Alternativ ett är karamelliserade valnötter så fungerar mycket bra, men jag rekommenderar Er att prova med Manchego, så det är bara att springa till närmaste Systembolagsbutik och köpa en flaska eller tre.

Ha en fantastisk start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *