Minimässan ”Vintrender on tour” som arrangeras av undertecknad är ett av de bästa sätten att hitta nya favoriter. Jag väljer ut de viner som du inte hittar på de stora kommersiella mässorna och här kan du prova i lugn och ro. I går rekommenderade jag en Timorasso från veckans mässa och idag blir det en Champagne. Tribaut Schloesser Cuvée René Extra Brut (Nr 54847, pris 499,-) är kort sagt en helt underbar Champagne. Det är en cuvée på 70 % Chardonnay och 30 % Pinot Noir som har fått vila på sin jästfällning i 60 månader i gamla ekfat. Resultat blir en stor doft med toner av brioche, karamelliserade nötter, bokna äpplen och lime. Dosagen på 5 gram ger en torr och frisk smak med en krämig mousse. Här skall skippa Churchills rekommendation om kall, men den får gärna vara gratis för torr är den redan. Jag avnjuter den gärna runt 12 grader i en stor kupa. Beställ några flaskor nu så har du till skreitorsken kommer i januari, den rimmar du i cirka 30 minuter, steker den i smör och serverar tillsammans med en grön ärtpuré smaksatt med riven pepparrot och skirat smör.