Julkalender by Erik Grödahl – lucka 5

En berättigad fråga är, går det att göra ett bra vin för 79 kronor 2019? Svaret på frågan är Ja, om du ser kvalitet i förhållande till pris. För 79 kronor får du inte ett komplext vin med smöriga och nötiga toner med lång eftersmak, men du kan få ett välgjort och ärligt vin från en bra producent.
Eftersom jag är ambassadör för Terrific Wines som importerar La Désirée Chardonnay 2018 (varunr 6321, pris 79,-) är jag extra hård i min bedömning och här känner jag mig trygg för Terrific Wines skulle aldrig kompromissa med kvaliteten och hållbarhet är ett ledord för alla deras viner. I det här fallet bl.a. genom en lättviktsflaska, vilket innebär att fler kollin kan transporteras och utsläppen blir färre.

Det här är också ett ovanligt vin, det är en Chardonnay från Pays Nantais i Loire, där de vanligtvis gör Muscadet. Det här är något som speglar av sig i vinet, det har lagrats ”sur lie” (på jästfällningen) i mer än fyra månader vilket ger ett vin med en uppiggande fräsch syra. Ett perfekt vardagsvin till skaldjurspastan eller till buffébordet när Ni är ett större sällskap, för kvaliteten skall Ni aldrig kompromissa med även om Ni är många.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *