Ett vin som levererar årgång efter årgång är starkvinet Florio Marsala Superiore Dolce. Likt portvinet är det tack vare Storbritannien vi har den här vintypen. För att klara resan över havet till Storbritannien spetsades vinet med druvsprit. Det här vinet skapades av engelsmannen John Woodhouse i slutet av 1700-talet. Vinet har fått sitt namn efter staden hamnstaden Marsala som ligger på västra Sicilien. De druvsorter som används för att göra Marsalavin är Grillo, Inzolia, Catarratto och Damaschino. Florio Marsala Superiore Dolce 2015 (varunr 8403, pris 112,-) som jag provade för några veckor sedan är framställt av 50 % Grillo och 50 % Cataratto. Aktuell årgång är 2016, men 2015 lär finnas kvar på ett antal hyllor runt om i landet.
Stor doft med toner av agavesirap, torkade stenfrukter och citrus. Söt smak med toner av torkade stenfrukter och nötter.
Vi serverade vinet till en Nougat- och Mascarponemousse med apelsinchutney och kaffegelé, magiskt gott.
Receptet kommer från Allt om Mat och finns på nedanstående länk:
https://alltommat.se/recept/nougat-och-mascarponemousse-med-apelsinchutney-och-kaffegele/
Servera vinet 13-15 grader.