Bubblande Riesling och hetta på tallriken = Sant

På onsdagar brukar blindprovningsgänget träffas och för min del som bor en bit utanför stan innebär det att det blir middag tidigast runt 21-tiden. I går hade frun tillagat en sallad på stekt kyckling, valnötter, selleri, äpple, crème fraiche, majonnäs och curry som serverades med Hasselbackspotatis toppat med tryffelaioli. Redan när jag provsmakade salladen konstaterade jag att bubbelvatten eller alkoholfri öl var ett dåligt alternativ, så jag hämtade en flaska Motzenbäcker Riesling Kalkstein Brut (Nr 55257, pris 189,-). Den var perfekt tempererad efter några timmar i bilen denna kyliga vinterkväll. Efter en lång dag fanns det ingen tid för analys av doft och smak, jag konstaterade kort att Menger-Krug i Rheinhessen återigen hade gjort ett fräscht vin med en uppiggande syra, precis det som behövs en onsdag klockan 21.15. Curry är alltid en utmaning, men det blev en klockren kombination. Start rekommendation på detta vin, som kommer att vara en utmärkt följeslagare till fisk, skaldjur- och kycklingrätter med en sydostasiatisk touch. Även bratwurst med rotmos, surkål och starksenap blir en festmåltid med Motzenbäcker Riesling Kalkstein Brut i glaset. Sist, men inte minst, rumstempererad långlagrad grevéost, prost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *