Chocolate Stout & tryffel

Var en #localhero och avnjut en How to Skip Dessert Chocolate Stout (nr 35106, pris 39,90) och några lakritstryfflar. En sagolikt god kombo. Tanken med denna öl är att denna mjuka, fylliga och krämiga öl från This is How i Piteå skall avnjutas på egen hand, men den lyfter några snäpp med tryffeln.

Gör dina egna tryfflar och testa, det kommer att bli en vana.

Det här behövs till 20 tryfflar
150 gram mörk choklad (runt 70 %) – Jag använder couvertyrchoklad från Vintage Plantation i Umeå, men det viktigaste är att du väljer bra och etisk choklad.

1 dl grädde
1 msk honung/agavesirap/lönnsirap
1 tsk lakritspulver
2 tsk smör
1 msk mörk rom
Lakritspulver/flingsalt

Gör så hör:

Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den tillsammans med det osaltade smöret i en bunke.
Koka upp grädde, lakritspulver och honung.
Häll gräddblandningen över chokladen och smöret och rör ihop till en slät massa. Rör till sist ner den mörka rommen.
Ställ in i kylen 8-10 timmar. Rulla sen till 20 runda kulor. Blanda lakritspulver och flingsalt i en påse. Lägg ner tryfflarna i påsen och skaka. Tryfflarna håller sig i kylen minst en vecka.
Servera dem till kaffe, cognac, mörk rom eller en stout/porter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.