Erik Grais

Jag hyser stor kärlek till Foie Gras och det är något av det första jag avnjuter när jag kommer till Frankrike. Djurhållningen är dock inte det bästa alla gånger, så jag har gjort en veganvariant och modifierat ett recept jag hittade på nätet för att hitta den perfekta balansen. Jag har valt att kalla det Erik Grais.

Det här behövs till 20-25 smakbitar

50 gram finhackade skogschampinjoner
1 msk smör
1 liten finhackad gul lök
200 gram kokta gröna linser
70 gram salta torrostade jordnötter
1 msk olivolja
I msk färskpressad citron
1 1/2 tsk tamari
2 krm torkad eller 1 tsk färsk rosmarin
2 krm torkad eller 1 tsk färsk timjan
2 krm torkad eller 1 tsk färsk salvia
1 tsk Cognac eller annan bra brandy
Gör så här:
  1. Stek löken på medelvärme i 3 minuter, tillsätt skogschampinjonerna och stek ytterligare 5 minuter.
  2. Lägg lök-och svampblandningen tillsammans med linser, jordnötter, olivolja, färskpressad citron, tamari, rosmarin, timjan, salvia och brandy i en en matberedare (det fungerar också med mixerstav). Mixa till slät konsistens och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera på crostini och toppa med fikonmarmelad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *