Räkor i saffranskräm

Det här är en klassiker som jag “dammade” av på en rosévinsprovning för några veckor sedan. Enkelt att förbereda och det passar utmärkt till en bra rosé eller mousserande.

Det här behövs till 20-25 smakbitar
1 1/2 dl hemlagad majonäs
1/2 dl smetana eller creme fraiche
1 påse saffran
1/2 krm cayennepeppar
500 gram räkor med skal
100 gram färska skogschampinjoner
Smör
Salt
Vitpeppar

Gör så här:

  1. Finhacka skogschampinjonerna och stek dem i smör 5-7 minuter.
  2. Blanda ihop majonäs, smetana/creme fraiche, saffran och cayennepeppar. Tillsätt skogschampinjonerna och räkorna, smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera på skivor av hembakad baguette eller crostini.

Svårare än så är det inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *