Det glädjer mig att utbudet av alkohofria alternativ ständigt blir bättre, framför allt är det vinproducenter som har insett att efterfrågan ökar bland konsumenterna.
I torsdags hade jag förmånen att prova Most Flor de Raim (varunr 11964, pris 69,-) från producenten Llopart i Katalonien. Det är en druvmust framställt av den Xarel-lo, en druvsort som har ett högt innehåll av antioxidanten reservatol.
Doften är söt med toner av mogna stenfrukter, citrus och honung. Smakens höga sötma bärs upp på ett utmärkt sätt av fruktsyran och det blir bra balans.
Min åttaåriga dotter tycker den är jättegod, så servera hellre några deciliter av det här än läsk vid festliga tillfällen.
Den rekommenderas i första hand som sällskapsdryck eller till desserter, men prova den till kryddstark med inspiration från det sydostasiatiska köket och jag lovar att du har hittat en ny favorit. Servera 10-12 grader i vitvinsglas.