Julkalender by Erik Grödahl – Lucka 10

Alkoholfri gin, kan det vara något? Det stora flertalet säger nog, nej, det är yrseln jag vill åt. Jag tänker tvärtemot, tänk känslan att få tag sig en GT en varm sommardag och sedan sätta sig i bilen.
Jag var ändå skeptisk, alkoholen är trots allt en smakbärare. Jag började med att hälla upp en rumstempererad Ceders Classics Distilled Non-Alcoholic Gin (varunr 11552, pris 229,-) i ett destillatglas. Trots smaksättningen med örter och växter som Rooibos, enbär, koriander och geranium från Cederberg i Sydafrika kändes den lite tunn för undertecknad som är van vid högklassig premiumgin, däremot är den i klass med eller rent av bättre än storsäljare som Gordons, Gibson’s och Gilbey’s. Nästa steg var att blanda en Gt, jag körde en 6:a tillsammans med Ekobryggeriets Nordic Tonic smaksatt med rabarber och nu mina vänner hände det något. Det här kändes som en högklassig GT, jag blev riktigt imponerad och så även min fru som älskar GT. Slutsatsen, stark rekommendation, det här en ny favorit. Prova, du kommer inte att bli besviken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *