Viner på varmfruktiga Grenachedominerande cuvéer från södra Frankrike är en vintyp som fungerar för alla, oavsett om det är vinkonnässören eller den som bara tycker om att ta ett glas gott vin då och då. Framför allt är dessa viner matvänliga och klarar det flesta tillbehör oavsett om det är kött eller kyckling som är huvudråvaran. Terra Vitis certifierade (läs mer på Terra Vitis på https://grodahl.se/januarifonstret-del-4/). Château de Brescou Rouge 2015 (varunr 71705, pris 159,-) är inget undantag. Denna cuvée på 70 % Grenache, 20 % Carignan och 10 % Syrah är fyllig och välbalanserad med mjuka tanniner. Stort doft med toner av mörka och röda frukter såsom körsbär, hallon, smultron tillsammans med mörk choklad och lakrits. Servera 16-17 grader i en stor kupa till majskyckling i gräddsås med potatispuré.