Julkalender by Erik Grödahl – lucka 12

Förra söndagen fick jag känslan av att “I’m in heaven”, men fortfarande vid liv. Frun och jag var i Malmö där vi hade ställt ut våra Hingprodukter på mässan Yoga Games. Efter fullbordat dagsvärke på söndagen drog vi vidare till ett ställe som hette Scania Bar som ligger i Malmös gamla arbetarkvarter snett mitt emot gamla chokadfabriken Mazzetti. Det var en av våra grannar på mässan som rekommenderade Scania Bar som var en restaurang med influenser från det koreanska och mexikanska köket. Efter en måltid bestående av ångade edamebönor, hawt tamale och bibimbap som hade sköljts ner med Coronarita (En klassisker gjord på Lime, Salt & Corona över is) så var det dags för dessert, men Corona & Erik Grödahl tänker vän av ordning? Helt rätt, det var första gången jag drack Corona, tanken var att jag skulle dricka Brekerieet Sour & Salt och vår sympatiska servitris rekommenderade Coronita och det var en höjdare till maten.

Desserten då? Det enda som fanns i menyn var chokladfondant, men hellre en riktigt bra dessert än en massa halvblessyrer. Till desserten valde jag Omnipollo Noa Pecan Mudcake Stout (varunr 1427, pris 49,90). Den här stouten är ju en dessert i sig med sina 11 % alkohol och komplexa doft och smak med toner av torkad frukt, lakrits, choklad och nötter. Krämigheten i munnen är  en fantastisk upplevelse. Det här är en öl som är perfekt att dela på två tillsammans med en chokladfondat, jag lovar “You are in heaven” och fortfarande vid liv. När jag avnjuter den sista tuggan ser jag min kompis Daniel stå på andra sidan av gatan och röka en cigarill, det är dags att gå vidare till Malmö Brewing för ytterligare upplevelser denna första söndag i november.

Det här blev ju lite av en bonuslucka, förutom ölen så får du restaurangtipset på köpet, för det är ett måste om du besöker Malmö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *