Julkalender by Erik Grödahl – lucka 20

För ett par år sedan köpte jag på mig ett antal halvflaskor att ha som träningsviner inför kommande tävlingar. Ett som jag verkligen imponerades över var Saint Clair Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay 2016 (Nr75698, pris 59,-). Jag har beställt ett antal flaskor de senaste två åren och sett till kvalitet i förhållande till pris borde det ha varit slutsålt långt innan jag lade min första beställning.

Doften är välutvecklad med toner av smör, nötter, fat, citrus och tropiska frukter. Smaken är frisk i kombination med den mjuka munskänsla som finns i många Chardonnayviner med en lång smörig eftersmak. Det här är verkligen ett fynd som du serverar runt 12 grader till en stekt vit fisk med krämiga och syrliga tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *