Julkalender by Erik Grödahl – lucka 32

Det är den andra dagen i december och Julkalendern bjuder på ytterligare ett vin i kategorin “grillvin”, välgjort, gott och lättdrucket, när jag sedan ser Systembolagets smakkklockor undrar jag om vi har druckit samma vin. De har 3 x 10 på fyllighet, strävhet och fruktsyra. Jag kan hålla med om fylligheten, men antigen har de haft en dålig dag på jobbet eller så hade jag en dålig dag efter jobbet. I vilket fall som helst Cuvée Constance 2021 (Nr 93143, pris 129,-) från Thunevin-Calvet är ett riktigt fynd. Det är en cuvée på 50 % Grenache Noir, 30 % Syrah och 20 % Carignan från Languedoc-Roussillon som har fått vila 14 månader på betongtank efter avslutad jäsning. Kombinationen betongtank och 50 % Grenache är en garant för lägre strävhet. Vinet har en stor doft med toner av solmogna mörka skogsbär, lagerblad (Syrah) och lakrits. Smaken är mjuk och frisk med en lång varm eftersmak. Jag avnjöt ett glas på egen hand i väntan på middagen medan jag såg de norska handbollsdamerna krossa Österrike, en fantastisk kombination. Tipset från coachen är KÖP KÖP KÖP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *