Julkalender by Erik Grödahl – lucka 34

Corralillo Sauvignon Blanc 2016 (varunr 2157, pris 99,-) tillhör kategorin viner som finns på hyllan i min lokala Systembolagsbutik, men som jag har passerat gång efter annan på jakt efter någon i personalen för att få hjälp att hämta ut någon av mina beställningar. Jag säger “Stort tack” till Jane Anson som under rubriken “30 best-value organic & biodynamic wines” i Decanters decemberutgåva uppmärksammade mig på detta vin. Jane som bl.a. är Decanters Bordeauxkorrespondent är en skribent jag hyser stort förtroende för och hon visade återigen varför.

Corralillo Sauvignon Blanc 2016 är framställt av manuellt skördade druvor från deras biodynamiskt certifierade vingård Rosario som ligger 19 kilometer från Stilla havet i San Antoniodalen i Aconcagua, m.a.o. svalt klimat vilket återspeglas i vinets alkoholhalt och fräschör.

Doften är frisk med toner av mogen kiwi, nässlor, citrus och vit sparris. Smaken är mycket frisk med hög syra och toner av mogen kiwi och lime i eftersmaken. Det här vinet vinner på en högre serveringstemperatur, minst 10-12 grader, gärna några grader till. Avnjut det till en getostrisotto med krossade rödbetschips och karamelliserade valnötter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *