Julkalender by Erik Grödahl – lucka 35

Jag blev glad när det plingade till i telefonen förra veckan och såg att min beställning av Två Feta Grisar Spiderpig hade “landat” i Piteå. Då förstår Ni som är bevandrade i ölvärlden att det  är dags för öl igen och vi stannar i Göteborgsområdet. Förra veckan var det Jonsered, nu är det dags för Hisingen. Två Feta Grisar är ett av alla hantverksbryggerier som har vuxit fram från ett passionerat ölintresse till ett levebröd.

Två Feta Grisar Spiderpig (varunr 32174, pris 30,-) är av typen julstout. Den inbjudande doften domineras av mörk bröd, gräddkola med nötter, mörk choklad och citrus. Smaken är mjuk och mycket krämig med en liten gombeska. Eftersmaken är lång med toner mörk choklad och vörtlimpa.

Servera den 12-14 grader i ett glas med stor kupa. Jag provade tillsammans med en bit rumstempererad Gäsene Bondmoran, det blev en häftig kombination. Ett alternativ till Bondmoran är Boxholms gräddost.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *