Julkalender by Erik Grödahl – lucka 38

Vissa gånger blir det bara så fantastiskt bra. Förra veckan hade jag en provning på temat svenska hårdostar och världens viner, ett av paradnumren där är rumstempererad hushållsost tillsammans med en riktigt bra Crémant de Bourgogne eller Champagne. Jag hade en i sällskapet som hade valt alkoholfritt alternativ, men när jag testade innan blev det ingen klockren smakupplevelse när jag kombinerade alkoholfritt bubbel med den rumstempererade hushållsosten. Nu var goda råd dyra, men eftersom jag var min egen rådgivare blev det gratis. Jag provade med en lätt kyld äppelmust, Ingrid Marie 2018 (varunr 1863, pris 43,-), det blev en magisk kombination. Trots 102 gram socker per liter är det bra balans tack vare den höga fruktsyran. Jag kan också tänka mig att servera den här till en grönmögelost alternativt en fisk- eller kycklingrätt med kokosmjölk smaksatt med chili, lime och ingefära. Förutom det, en utmärkt sällskapsdryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *