Julkalender by Erik Grödahl – lucka 43

På frågan, vilken är min gröna favoritdruva svarar jag “det varierar”, men jag kan inte blunda för att Riesling återkommer gång på gång och då framför allt från Tyskland och Österrike. Kombinationen av den härliga doften med toner av färska stenfrukter, mogen ananas, citrus, blommighet och ibland mineralitet tillsammans med den eleganta uppiggande krispiga syran är något som gör mig lycklig sju dagar i veckan.

Ovanstående låter som en klockren beskrivning på Krugscher Hof Riesling Kabinett Trocken 2015 (varunr 72449, pris 119,-) från Rhenhessen, ett vin som har varit väldigt omtyckt när jag haft med det på provningar under året. Prova det till en rumstempererad långlagrad grevéost eller lime-och chillimarinerade räkor, en klockren kombo.  Servera det 10-12 grader. Jag rekommenderar att beställa en kartong eller två, för det här vinet har lagringspotential och priset sen.. 119 kronor, det är väldigt mycket kvalitet för pengarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *