Julkalender by Erik Grødahl – lucka 43

Vi är redan framme vid Lucia, på något sätt känns det som om att dagarna i december bara flyger i väg, men det är bara en illusion och resultatet av en hektisk månad med många aktiviteter.

Då kan det vara skönt att bara sitta ner och ta en “Sipp” vin. Louis Sipp Nature’S Pinot Gris 2013 (varunr 79310, pris 199,-) är ett utmärkt “sippvin” både till smak och namn.

Doften är inbjudande med en bukett av mogen tropisk frukt och stenfrukter tillsammans med honung. Smaken har en “fet” konsistens och det känns lent i munnen med en liten restsötma. Lång eftersmak med toner av tropisk frukt.

Servera det 12-14 grader. Det här är ett utmärkt instegsvin för de som vill “lära sig” att dricka vitt vin. Extra bonus att det kommer från ett hållbart jordbruk.

Det är också väldigt mångsidigt som måltidsdryck. Det passar utmärkt till allt från de heta smakerna från det sydostasiatiska köket till ålen, den rökta och gravade laxen på det svenska julbordet. Det var väldigt omtyckt på min Sushi- och vinprovning i fredags. I jakten på det perfekta vinet till fiskrätterna på buffébordet eller till hämtmaten från sushi eller thairestaurangen, då är Lous Sipp Nature’S det perfekta valet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *