Julkalender by Erik Grödahl – lucka 53

Årets sista röda vin i Julkalendern är ett vin jag har fattat stor tycke för under året. Det tog många år innan jag började uppskatta Beaujolais, men orsaken till det är att jag provade fel viner. En provning där vi provade alla tio Cru tillsammans med Adrien Duboeuf i april 2016 fick mig på andra tankar och sedan dess är jag ett stor fan av Beaujolais. Vinet som har charmat mig under året är Morgon Les Charmes 2018 (varunr 79184, pris 169,-) från producenten Didier Desvignes och det har charmat fler, för när Allt om Vin utsåg Årets röda beställningsvin hamnade vinet på en andra plats, imponerande.

Fruktig doft med toner av solmogna skogsbär såsom smultron, hallon och blåbär tillsammans med smörkola. Frisk medelfyllig smak med väl integrerade mjuka tanniner. Jag avnjuter den gärna 14-15 grader till en råbiff med torkad sandsopp, kapris, hyvlad parmesan och en röra på crème fraiche och estnisk starksenap (kan ersättas med wasabi).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *