Då är världens längsta julkalender framme vid vägs ände för denna gång. När jag började med min julkalender för sju år sedan var det traditionellt med 24 luckor, men jag ville göra något annorlunda så efter några år blev det 54 eftersom det finns så många bra drycker att rekommendera. Ett stort tack till Ni som har hängt med, nu tar jag ett uppehåll på bloggen fram till andra veckan i januari, då jag sparkar i gång “Januarifönstret – dryckestips för en tunn plånbok”.
Det är svårt att vara #localhero i julkalendern, men bakom den sista luckan döljer sig en lokal hantverksöl och det är Beer Boss Gustaf Ahlin på This is How som har skapat ett mästerverk, How To Reappear Bourbon Barrel Aged Barley Wine (varunr 80674, pris 59,90) förtjänar bättre än att ligga i beställningssortimentet. Det här är ett kraftpaket med en alkoholhalt på 13,3 % som är väl integrerad och den är som danskarna säger “lömsk” för den märks inte i smaken. Det är en komplex doft med toner av honung, torkad stenfrukt och nougat. Söt och mycket fyllig smak. Avnjut den 17-18 grader i en stor kupa till rumstempererad långradrad hårdost och jag måste komma med ett erkännande, den konkurrerade ut portvinet på uppesittarkvällen, det är ett betyg högt som något. Jag vill önskar Er alla en god och fridfull jul, ett gott slut på detta underliga 2020 och en fin start på 2021.