Kalljästa tekakor

Finns det något bättre än att börja helgfrukosten med nybakat bröd? Det är härligt att känna den underbara doften som sprider sig i köket. Genom att förbereda degen kvällen innan och låta den kalljäsa går det ganska snabbt.
Kalljästa tekakor (10 st.)
3 dl kallt vatten
25 gram jäst
2 msk olivolja
3. 1/2 dl dinkelmjöl
3 dl grahamsmjöl
1 dl fiberhavregryn
1 1/2 tsk salt
Gör så här:
  1. Rör ut jästen med kallt vatten i en bunke, tillsätt olivolja och salt, blanda ner mjöl- och havregryn och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Täck bunken med en fuktig handduk och låt jäsa i kylen över natten.
  3. Dela degen i 10 delar och rulla till bullar som du sedan trycker ut till runda kakor, lägg på en bakplåtspapper på en plåt, nagga med en gaffel och jäst övertäck i 20-25 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader, grädda sedan 10-15 minuter mitt i ugnen tills de fått fin färg. Om du vill ha lite mjukare skorpa kan du spruta på lite vatten eller täcka dem med en fuktig kökshanduk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *