Krabbiffar med saffransmajonnäs

I går hade vi gäster och bjöd på krabbiffar, fantastiskt gott. De första gångerna vi gjorde den här rätten använde vi kungskrabba, men vid ett tillfälle hade vi surimisticks istället och provade ”blint” på våra gäster och de älskade rätten, så helt plötsligt gick det från lyx till budget, men fortfarande lika gott.
Det här behövs till fyra personer:
½ krm saffran
1 tsk konjak eller annan brandy
¾ kilo potatis
Ca 400 gram surimisticks
4 salladslökar eller en liten purjolök
2 msk smör
1 msk finhackad röd spansk pepparfrukt
1 msk finhackad citrongräs alternativt finrivet limeskal.
3 stora ägg
1 ½ tsk salt
smör till stekning

Saffransmajonnäs
3-4 dl majonnäs (hemlagad)
1 paket saffran

Tillbehör: Sallad på räkor, avokado, mango, röd pepparfrukt, salladslök.

Gör så här:

  1. Blanda ½ krm saffran med konjak. Låt stå.
  2. Saffransmajonnäs. Blanda majonnäsen saffran. Ställ i kylen.
  3. Koka potatisen. Pressa och låt svalna.
  4. Skär surimisticks i mindre bitar och rör ihop med saffransblandningen.
  5. Skiva salladslöken och fräs den i smör. Tillsätt pepparfrukt och citrongräs/limeskal och låt det fräsa med en stund.
  6. Mixa potatis, surimisticks, lökblandningen, ägg och smaka av med salt.
  7. Forma 14-16 biffar. Stek dem några minuter på var sida på medelstark varme. Servera dem varma med saffransmajonnäs och sallad.

Dryckestips: Château de la Ragotière Mouzillon Tillierès Muscadet Sévre et Maine 2018 (Nr 56641, pris 199,-), serveringstemperatur 10-12 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *