Krabbiffar med saffransmajonnäs

Det här är en familjefavorit som vi äter alldeles för sällan. Vi blev serverade något liknande när vi besökte Napa Valley 2014, så det passar utmärkt med en välbalanserad Chardonnay från detta område med väl integrerade ek. I beställningssortimentet hittar du Girard Chardonnay 2015 (varunr 74963, pris 215,-) som passar utmärkt. I fredags serverade vi Santorini Assyrtiko 2018 (varunr 95934, pris 189,-), ett underbart gott vin som fungerade fantastiskt bra till denna rätt. Vinet är tillfälligt slut, men det finns för närvarande i 125 butiker, så be din butik beställa hem några flaskor.

Det här behövs till fyra personer:
½ krm saffran
1 tsk konjak eller annan sprit
¾ kilo potatis
400 gr krabbkött
4 salladslökar eller en liten purjolök
2 msk smör
1 msk finhackad spansk pepparfrukt
1 msk finhackad citrongräs
3 stora ägg
1 ½ tsk salt
smör till stekning

Saffransmajonnäs
2 dl majonnäs (hemlagad)
½ krm saffran
2 msk hackad dill

Tillbehör: Rucolasallad

Gör så här:

  1. Blanda ½ krm saffran med konjak. Låt stå.
  2. Sås. Blanda ½ krm saffran med majonnäs och dill. Låt stå ett tag så saffranet löser sig.
  3. Koka potatisen. Pressa och låt svalna.
  4. Finfördela krabbköttet.
  5. Skiva salladsöken och fräs den i smör. Tillsätt pepparfrukt och citrongräs och låt det fräsa med en stund.
  6. Blanda potatis, krabbkött, lökblandningen, ägg och smaka av med salt.
  7. Forma 14-16 biffar. Stek dem några minuter på var sida på medelstark varme. Servera dem varma med saffransmajonnäs och rucolasallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *