Farligt gott – två heta vintips inför helgen

Vädret har börjat återgå till mer normala temperaturer, vi har haft regn och numera har grillförbudet upphört i stora delar av landet. Funderar du på att grilla i helgen kommer här tips på två viner som passar till mycket av det du lägger på grillen.. Ja rent allmänt är det här två viner som är lätta att tycka om, så du behöver inte grilla för att ha dessa i glaset utan du kan bara kan sitta ner och avnjuta dem som de är utan något på tallriken. Har du gäster behöver du inte orora dig över vad de skal tycka om vinet  och komma med kommentaren “surt eller strävt”. Det här är två fylliga och smakrika viner där strävheten och fruktsyran är snyggt inlindad av frukten. De går bra att dricka idag, men kommer att utvecklas med välbehag de närmaste åren. Så de är perfekta att ge bort som present också.

Det här är två viner som finns på hyllan i många butiker, finns de inte på din butik beställa några flaskor, så har du till nästa helg. Vilka är mina vintips då?

Geoff Merrill Reserve Cabernet Sauvignon 2010 (varunr 6285, pris 199,-) –  Moget och mjukt, men en förförisk doft.

Girard Old Vine Zinfandel 2015 (varunr 22337, pris 199,-) – Vill du prova en “riktig” Zinfandel? Då är det här vinet för dig.

Det är farligt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *