Champagne är drycken som kan drickas dygnet runt från midnatt till midnatt, personligen gillar jag Champagne till lunch, jag börjar hellre lite tidigare och slutar tidigare, så jag är pigg och utvilad för löpning dagen efter. Jag är ju ett stor fantast av mindre hus, där jag vet vilken plot druvorna kommer ifrån, det blir det lilla familjära. Den perfekta Champagnen att börja dagen med oavsett om det är kl. 06.10 på en flygplats eller en brunch klockan 11, är en blanc de blancs, med sin friskhet och fräschör ger den en kickstart. En Champagne som var mycket uppskattad på en provning i Tallinn i lördags är Tribaut Blanc de Chardonnay (nr 77650, pris 355,-), ja det är väldigt mycket Champagne för pengarna jämfört med vad du får på en flygplats klockan 06.10. Chardonnaydruvorna kommer från deras egna vingårdar i Vallée de Brunet och odlingarna är sedan 2 år tillbaka certifierade som HVE (Haute Valeur Environnmentale), en certifiering som jag tidigare har beskrivit och som kortfattat främjar den biologiska mångfalden. Ca 1/3 del av cuvéen kommer från äldre årgångar som lagrats på ekfat, vinet har legat 42 månader på sin jästfällning. Trots fräschören och friskheten upplever jag moussen som krämig, perfekt till ostronen eller löjrommen. Vad väntar du på? Beställ!!!!