Julkalender by Erik Grödahl – lucka 31

Kanske är det så att jag inte har förstått, mina smakpreferenser är annorlunda eller så har jag inte samma tjocklek på plånboken som en taxichaufför, men röd Bourgogne brukar sällan trigga i gång mig. Däremot när viner på Pinot Noir eller Spätburgunder som tyskarna själva säger kommer från Tyskland, ja då fullkomligt älskar jag vinerna. Att säga Tyskland i allmänhet är ju väldigt generellt, men det spelar egentligen ingen roll om de kommer från Ahr, Rheingau, Pfalz eller Rheinhessen, det finns en elegans i doften som jag har svårt att beskriva med ord som jag fullkomligt älskar. Ett utmärkt exempel är Battenfeld Spanier Spätburgunder 2019 (Nr 90224, pris 179,-) som lanserades i TSE för några veckor sedan. Elegant doft med toner av solmogna mörka skogsbär och ljus choklad. Frisk smak med mjuka tanniner och liten fyllighet. Jag avnjuter den gärna 14-15 grader till en råbiff toppad med kapris eller som ett konversationsvin och lite chark i form av Schwarzwaldskinka, men skynda fynda mina vänner, det är 49 flaskor kvar i webblagret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *