Jonty’s Duck Pekin White 2019 (Nr 2950, pris 119,-) är en hyllning till gårdens hårt arbetande ankor. Just texten på etiketten “Guardians of the Wines” visar hur mycket Jonathan Grieve uppskattar ankornas arbete. Jag fick själv se ankorna i aktion när jag besökte Avondale 2016, där de gick omkring och åt sniglar för att sedan hoppa upp i vagnen och köras tillbaka för välförtjänt kvällsvila. Jontys Duck Pekin White 2015 är en cuvée på Chenin Blanc, Sémillon, Rousanne och Viognier. Efter avslutat jäsning får vinet vila på jästfällningen vilket ger ett rundare vin. Doften är finstämd med toner av tropiska frukter, citrus och gula kärnfrukter. Smaken är frisk och fyllig, avnjut den gärna runt 12 grader till en sallad på stekt grillost, kidneybönor och karamelliserade valnötter. Sett till pris och kvalitet, så är det här ett riktigt fynd.