Olivsoppa – Utmärkt till en Fino/Manzanilla eller en rosé

Det här är en gammal favorit som jag dammade av på en roséprovning för några veckor sedan, den är enkel att göra, det går snabbt och den är god. Passar utmärkt att servera både till en Fino/Manzanilla eller en rosé. Väljer du Fino/Manzanilla i glaset smaksätter du soppan med samma vin, väljer du rosé smaksätter du med ett torrt vitt vin.

Det här behövs till 2 personer som huvudrätt eller 4 som förrätt
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
smör
2 dl urkärnade svarta oliver
2 dl urkärnade gröna oliver
2 dl torr sherry/vitt vin
3 dl creme fraiche
3 dl grönsaksbuljong
salt
vitpeppar
cayennepeppar

  1. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs dem mjuka i en kastrull med en klick smör.
  2. Tillsätt oliver, sherry/vitt vin, créme fraiche och buljong och koka upp. Ta kastrullen från värmen.
  3. Mixa soppan slät. Smaka av med salt, vit och cayennepeppar.

Vintips:

Lusteau La Ina Fino (varunr 8294, pris 87,-) – beställningssortiment
La Guita Manzanilla (varunr 8201, pris 56,-)
Tavel Lez Lauzeraies 2017 (varunr 2724, pris 119,-)

Smaklig måltid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *