Julkalender by Erik Grödahl – lucka 24

En svensk paradgren när det gäller alkoholfritt är äppelcider och äppelmust. Då pratar vi inte om massproducerade kamouflerade alkoläsk såsom Kopparberg utan produkter från små och seriösa tillverkare. En av dessa är Tosterup som ligger på Österlen i Skåne, ungefär en mil nordost om Ystad.
Det nuvarande slottet byggdes omkring år 1500 med Tage Axelsson Brahe som byggherre. Tosterup har varit hem för många kända personer, bland annat växte Tycho Brahe upp där. Carl August Ehrensvärd tillbringade mycket tid på slottet tillsammans med sin hustru Sophie, dotter till dåvarande ägarinnan Alexandrine, gift Sparre. Slottet gick över helt i familjen Ehrensvärds ägo år 1832. I dag drivs det av Jan och Catherine Ehrensvärd.

Deras Tosterup Premium Cider Alkoholfri (varunr 11960, pris 39,90) har en härlig doft av bokna äpplen och torkade apelsiner, smaken är söt, men balanseras upp av en frisk syra. Perfekt att servera runt 8-10 grader som sällskapsdryck eller till blåmusslor kokta i Tosterup Premium Cider Alkoholfri. Den här är en naturlig cider helt utan tillsatser där äpplena till denna cider har kallpressats och sedan pastöriserats och filtrerats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *